Ďakujeme za všetky prihlášky do Scoot4Life Teamu. Prišlo nám veľa mailov, fotiek a videí. Po dlhom výbere a zvažovaní sme vybrali skvelého scoot jazdca Jakuba Králika, lokála z Levického skateparku. Jakub pre nás hneď natočil aj video, pozreli sme sa na jeho freestyle kolobežku a vyspovedali sme ho aj v interview !

1. Nazdar Jakub, na začiatok nám trochu predstav, opíš tvoje jazdenie, ako si sa dostal k freestyle scooteringu, ako dlho jazdíš a čo ťa na tom najviac baví

Čauko, volám sa Jakub Králik, pochádzam z Levíc a na kolobežke jazdím už cez šesť rokov. Ku kolobežke som sa dostal tak že v 2015 to v našom meste mal každý a samozrejme že som to chcel aj ja, čiže na jar 2015 som na prvé sväté príjímanie nedostal zlaté retiazky ako všetci ostatný ale moju prvú freestyle kolobežku. Povedal by som že jazdím viac hybridný štýl jazdenia. Bavia ma robiť aj parkové aj streetové triky. Najviac na kolobežke ma baví ten adrenalín, je úplne jedno aký trik dám vždy ma to urobí šťastným.

2. Jazdíš asi najviac vo vašom betónovom parku v Leviciach. Ako sa ti tam jazdí, ste tam dobrá partia ? Prípadne kde ešte najradšej jazdíš ?

Samozrejme že v našom parku jazdím úplne najviac za tie tri roky čo je postavený som tam strávil niekoľko stoviek hodín. V našom parku sa mi výborne, myslím si že to je jeden z najlepších skateparkov na Slovensku. ale určite najradšej jazdím v junkride hale, aj keď je menšia nikdy sa nestane také že nemám čo jazdiť, je to tam perfektné. Som člen Boxcutters crew, túto crew sme s chalanmi založili pred rokom a pol a za ten čas nám spravila veľké meno po slovensku a chalani čo sú v nej sú úžasný ľudia a ešte lepší kolobežkári.

3. Ako hodnotíš slovenskú scoot scénu, čo je dobré a čo naopak chýba ?

Slovenská scoot scéna sa v poslednej dobe rozrástla, za tento rok som spoznal veľmi veľa nových a veľmi dobrých jazdcov. Veľmi dobré je aj to že sa rozrástli aj obchody a konečne aj súťaže. Ale ešte stále si myslím že tento šport by mohol mať viac pozornosti a rešpektu nielen na Slovensku ale aj po celom svete.

Jakub Králik v parku v Leviciach

4. Na akej kolobežke aktuálne jazdíš ?

Momentálne jazdím na native advent refined doske, ethic almasty v2 rajdoch, tilt tomahawk vidlici a native orca scs. S kolieskami mám momentálne veľmi veľký problém žiadne mi nevydržali dlhšie ako 2 mesiace, čiže stále hľadám tie perfektné kolieska pre mňa.

5. Ako prebiehalo natáčanie videa, koľko ti to trvalo a kto ti ho točil a strihal ?

Natáčanie videa prebiehalo veľmi dobre neboli žiadne komplikácie. Natáčanie trvalo okolo dvoch mesiacov, myslím si že sa to natočilo veľmi rýchlo a kvalitne. Video strihal Roman Vitek a videá so Šurian taktiež točil on. V Leviciach mi točili všetci Boxcutters ale najviac určite natáčal Matej Miček a Kristína Kiselová. Všetkým veľmi ďakujem že mi venovali toľko ich času aby toto mohlo vzniknúť.

FINGER WHIP od Jakuba

Roman Vitek Bazén Šurany

6. Čo plánuješ do roka 2022 ?

V roku 2022 plánujem jazdiť najviac ako sa bude dať a dúfam sa zúčastním viacerých súťaží. Dúfam zažijem aj veľa super zážitkov s teamom Ridepro Scoot4life.

7. Diky za interview, na záver môžeš zanechať nejaký odkaz sledovateľom !

Nikdy sa nevzdávajte, choďte za svojím snom a robte čo vás baví!

Vidíme sa na JAME v Šuranoch 6.11. !

ĎALŠIE ČLÁNKY

Komentáre (0)

Žiadne komentáre