Andrej patrí do nášho S4L kruhu už nejaký čas, za ktorý doň stihol výrazne prispieť svojimi šikovnými rukami. Preto s radosťou oznamujeme, že sa teraz stáva oficiálnym členom RIDEPRO Scoot4Life Teamu!

Nazdar Andrej, na začiatok sa nám trochu predstav, opíš tvoje jazdenie, ako si sa dostal k freestyle scooteringu, ako dlho jazdíš a čo ťa na tom najviac baví ?

Čauko. Mám 17 rokov, pochádzam zo Štúrova, ale môj lokál je Junk ride v Šuranoch. Ku scooteringu som sa dostal cez kamošov z detstva a jazdím už pomaly 6 rokov. Zo začiatku som jazdil taký „hybrid“ štýl, no čím ďalej, tým viac ma baví „street“ s nejakými vlastnými prvkami. Na scooteringu ma najviac baví sloboda trikov a kombinácii a samozrejme spoznávanie úžasných ľudí.

Kde najčastejšie jazdíš a ako sa ti tam páči ? Kde sa ti jazdí/jazdilo najlepšie ? Na aké miesta by si sa rád vrátil ?

Najčastejšie jazdím v Šuranoch v Junkride bikeparku, park je úžasný a vždy sa mi tam jazdilo výborne. Chodím tam veľmi rád, či už kvôli tomu, že je to vnútorný park a dá sa tam vyblázniť alebo kvôli kamošom, ktorých tam stretávam. Vždy sa rád vraciam do junk ridu, ale najradšej by som sa asi vrátil do Budapešti kvôli street spotom.

Na súťažiach sa ti nejeden raz podarilo získať prvenstvo v kategórii best trick, aký je podľa teba najlepší/najťažší trik, ktorý sa ti podaril ?

Na poslednom best tricku sa mi podarilo dať bartwist-deckgrab do bs boardslidu a bol to jednoznačne najťažší trik, čo sa mi zatiaľ podaril, no najlepší bol asi wallride decade.

Andrej v hale v Šuranoch

Ako hodnotíš slovenskú scoot scénu, čo je dobré a čo naopak chýba ?

Slovenskú scoot scénu hodnotím pozitívne, ako jazdci sa medzi sebou poväčšine poznáme. Určite mi chýba viacej akcií za celú sezónu jazdenia. V okolitých krajinách sa konajú aj street jamy a to sa žiaľ u nás nerobí.

Na akej kolobežke aktuálne jazdíš ?

Jazdím na streetovo orientovanej kolobežke. Mám River glide kolieska, Tilt Rigid scs, Ethic Merrow V2 vidlicu, na mieru robené Raw Vegas bary, Odi gripy a bar endy. Nakoniec Ethic Lindworm dosku, 6,3x22 v červenom powder coate a je to tá najlepšia doska, čo som zatiaľ jazdil.

Ako prebiehalo natáčanie videa, ako dlho trvalo a kto ti ho točil a strihal ?

Točenie trvalo približne rok a pol a prebiehalo dosť chaoticky, keďže nebývam v Šuranoch. Veľká vďaka za točenie ide Romanovi Vitekovi a Dominikovi Laurovi, taktiež aj chalanom z Rimavskej Soboty za utrpenia, čo so mnou zažívali. Celé video zostrihal Roman Vitek.

Čo plánuješ do roka 2023 ?

Plánujem sa venovať naďalej tomu, čo ma baví a zlepšovať sa v tom. Určite by som rád prichystal aj nejaký ďalší edit.

Diky za interview, na záver môžeš zanechať nejaký odkaz sledovateľom !

Robte to, čo vás baví, či je to park alebo street. Nešírte hate medzi komunitami a rešpektujte sa.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre