AKO VYBRAŤ ELEKTRICKÝ BICYKEL

Elektrický bicykel je moderný a inovatívny spôsob dopravy, ktorý kombinuje silu ľudských svalov s pomocou elektrickej energie. Tieto bicykle majú integrovaný elektromotor, ktorý pomáha pri pohybe a umožňuje pohodlnejšie a efektívnejšie jazdy.

Ak ste zvedaví na to, čo je elektrický bicykel a ako si vybrať ten správny pre vaše potreby, prečítajte si tento článok.

Elektrické bicykle sú ťažšie ako tradičné bicykle. Pridaná hmotnosť motora a batérie znamená, že väčšinou vážia medzi 10 kg a 25 kg. Ak plánujete nosiť nový bicykel každý deň po schodoch alebo ho voziť vo vlaku, vezmite túto skutočnosť na vedomie pri rozhodovaní, ktorý si vybrať.

Bohužiaľ, existuje kompromis medzi hmotnosťou a výkonom. Ak chcete výkonný bicykel, získať niečo ľahké nemusí byť praktické.

Elektrické bicykle sú ideálne pre každého, kto sa chce pohybovať rýchlejšie a ľahšie po meste, na cestách alebo v teréne. Sú dostupné v rôznych štýloch a typoch, čo zahŕňa nasledujúce kategórie:

Tieto bicykle sú ideálne pre dobrodruhov a nadšencov horských trás. S výkonným elektromotorom a odolným rámom sú pripravené zvládnuť aj najnáročnejšie terény.

Pri výbere sa zamerajte na kvalitu brzd, odpruženie a kapacitu batérie, aby ste mali dostatočnú energiu pre dlhšie jazdy v horách.

Horský elektrický bicykel

Tieto bicykle sú určené pre mestské prostredie a každodennú jazdu po uliciach. Sú pohodlné, rýchle a skvelým spôsobom, ako sa vyhnúť dopravným zápcham. Pri výbere sa zamerajte na kompaktný dizajn, integrovanú batériu a pohodlné sedadlo, aby ste sa cítili pohodlne aj počas dlhších jazd.

mestský elektrický bicykel

Tieto bicykle sú vhodné pre dlhšie trasy po asfaltovej ceste aj neznačených chodníkoch. Sú rýchle, ľahké a majú dobre výkonné elektromotory.

Pri výbere sa zamerajte na aerodynamický dizajn, kvalitné pneumatiky a dostatočnú kapacitu batérie na dlhšie jazdy.

cestný elektrický bicykel

Tieto bicykle sú všestrannou voľbou pre rôzne typy terénu a jazdné podmienky.

Sú vybavené odolnými pneumatikami a komfortným rámom, čo zabezpečuje pohodlnú jazdu na rôznych povrchoch.

Pri výbere sa zamerajte na stabilný rám, kvalitné brzdy a dostatočný výkon motora.

cross a trekking elektrický bicykel

Okrem vyššie uvedených kategórií existuje mnoho iných špeciálnych typov elektrických bicyklov, ako sú nákladné bicykle, retro bicykle,trojkolky a ďalšie.

Pri výbere sa zamerajte na ich špecifiká a funkcie, ktoré najlepšie vyhovujú vašim potrebám.

sem môžu patriť napríklad aj trojkolky

Čo si vlastne odniesť na záver?

Pri rozhodovaní sa o elektrickom bicykli si dajte pozor na kvalitu komponentov, kapacitu batérie, výkon motora a celkovú hmotnosť bicykla.

Ceny elektrických bicyklov sa pohybujú od približne 800 EUR do 3000 EUR a viac, v závislosti od typu, kvality a funkcií.

Nezabudnite tiež na bezpečnostné prvky, ako sú osvetlenie a brzdy.

Elektrický bicykel vám umožní cestovať rýchlejšie, efektívnejšie a s menším úsilím. Urobte správny výber a zažite radosť z jazdy na elektrickom bicykli, ktorý vám pomôže objaviť svet novým spôsobom. Nech je váš elektrický bicykel vašim spoľahlivým spoločníkom v každej situácii!

Elektrické bicykle sa delia do troch tried. Trieda bicykla určuje jeho maximálnu rýchlosť a či je vybavený plynom. Je to teda jedna z prvých vlastností, na ktoré by ste mali myslieť.

Trieda 1: Bicykle triedy 1 majú maximálnu rýchlosť 20 mph a pohon je poskytovaný len cez pomoc pri šliapaní. To znamená, že motor sa zapne len vtedy, keď šliapete na bicykel.

Trieda 2: Bicykle triedy 2 majú tiež maximálnu rýchlosť 20 mph. Ale okrem pomoci pri šliapaní sú tiež vybavené plynovým ovládačom, ktorý vám umožní bicykel poháňať vpred jednoduchým stlačením tlačidla.

Trieda 3: Bicykle triedy 3 majú maximálnu rýchlosť 28 mph a nemajú plynový ovládač.

Je dôležité si uvedomiť, že trieda bicykla tiež určuje miesta, kde ho môžete jazdiť. Bicykle triedy 3 sú najvýkonnejšie, ale nie vždy sú povolené na cyklochodníkoch.

Komentáre (0)

Žiadne komentáre