AKO VYBRAŤ CHRÁNIČE NA BICYKEL

Správne vybrané chrániče vám môžu poskytnúť dôveru a pohodlie, ktoré potrebujete na dosiahnutie optimálneho výkonu

Rozhodovanie sa pri výbere správnych chráničov na bicykel je dôležité pre vašu bezpečnosť a ochranu počas jazdy. Správne vybrané chrániče vám môžu poskytnúť dôveru a pohodlie, ktoré potrebujete na dosiahnutie optimálneho výkonu. V tomto článku vám prinášame užitočné tipy a informácie, ako si vybrať tie najlepšie chrániče pre vašu bicyklovú jazdu.

Chrániče končatín, ako sú kolenné, lakťové a rukávové chrániče, sú neoddeliteľnou súčasťou ochrany počas bicyklovania.
Sú navrhnuté tak, aby chránili vaše kĺby pred nárazmi, pádmi a odreninami. Pri výbere týchto chráničov je dôležité zohľadniť ich veľkosť a pohodlie, aby ste sa počas jazdy necítili obmedzovaní.

O'neal kvalitné chrániče končatín

Ľadvinové chrániče sú určené pre jazdcov, ktorí majú problémy s chrbticou alebo chrbtovými svalmi. Tieto chrániče pomáhajú stabilizovať a podporiť chrbticu, čo znižuje riziko poranení a bolesti počas jazdy. Pri výbere ľadvinových chráničov je dôležité zohľadniť ich veľkosť a prispôsobiť ich vašej postave.

ladvinový chránič

Kraťase s chráničmi sú skvelou voľbou pre jazdcov, ktorí chcú mať všetky potrebné chrániče v jednom. Tieto kraťase sú vybavené vloženými kolennými a lakťovými chráničmi, čo zvyšuje ochranu a pohodlie. Pri výbere týchto kraťasov dbajte na kvalitu materiálu a pohodlné zapínanie.

kraťase s chráničmi

Krčné ortézy sú vhodné pre cyklistov, ktorí sa venujú downhillu alebo agresívnejšej jazde. Tieto ortézy poskytujú podporu a stabilizáciu krčnej chrbtice, čo znižuje riziko zranenia. Pri výbere krčných ortéz dbajte na ich veľkosť a prispôsobenie vašej postave.

krčná ortéza na MTB

Korytnačky a chrániče chrbtice sú dôležité pre jazdcov, ktorí chcú ochrániť svoju chrbticu a chrbtové svaly.

Tieto chrániče poskytujú ochranu pred nárazmi a pádmi, a sú ideálne pre agresívnejšie jazdy. Pri výbere týchto chráničov dbajte na ich veľkosť a prispôsobenie vašej postave.

Korytnačka na bicykel

Ortézy a sťahováky sú vhodné pre jazdcov, ktorí majú problémy s kĺbmi alebo svalovými zraneniami. Tieto pomôcky pomáhajú stabilizovať a podporiť postihnuté časti tela, čo zlepšuje pohodlie a znižuje riziko zranenia. Pri výbere ortéz a sťahovákov sa poraďte s odborníkom, aby ste si vybrali tú správnu veľkosť a typ.

ortéza na bicykel

Čo si vlastne odniesť na záver?

Cenové rozpätie chráničov sa pohybuje od približne 20 EUR až do 100 EUR a viac, v závislosti od kvality, materiálu a funkcií.

Pri výbere chráničov nezabudnite zohľadniť aj svoj štýl jazdy, úroveň skúseností a osobné potreby. Dôkladné porovnanie rôznych možností vám pomôže nájsť tie najlepšie chrániče, ktoré vám poskytnú bezpečnosť, pohodlie a istotu počas vašich bicyklových dobrodružstiev.

Celkovo, správny výber chráničov je dôležitý pre každého cyklistu, bez ohľadu na ich úroveň skúseností a štýl jazdy.

Investujte do kvalitných chráničov, ktoré vám poskytnú ochranu a dôveru počas každej jazdy.

Vaše zdravie a bezpečnosť sú najdôležitejšie, a správne vybrané chrániče vám pomôžu užiť si každý moment na bicykli bez obáv a nepríjemností.

Pozri aj náš článok o tom kde ti poradíme ako si vybrať správne rukavice :)
Ako vzbrať správne rukavice

Nájdeš ho TU

Komentáre (0)

Žiadne komentáre